nyheter
 
Vilken helt fantastisk konsert-sommar det blev med underbara publiken som verkligen visat hur mycket vi saknat varandra. Från ljuva Blekinge och Småland, Öland till en svamp i Örebro och ett Himlavalv i Sth. Från Bohusläns karga skönhet till Östergötlands vidsträckta mäktiga och Oxelösunds skärgårdsprakt.
5 magiska kvällar under "Sommarkvällar på Kronhusgården" i Gbg samt en rad platser till.
Förra helgen spelade jag för lysande folk från Norge i Malaga och nu i lördags den 1 Oktober uppträdde jag för första gången i Ljusdal i Holännapaviljongen. En fantastisk kväll som verkligen gav mersmak.
Måste verkligen säga att jag älskar mitt jobb. Att resa runt och spela musik samt att träffa underbara människor, det blir inte mycket bättre. Med stor inspiration i bagaget skriver jag nu för fullt på nya låtar och lyrik. Satsar på att gå in i studion någon gång i början av -23.
 
Många har hört av sig och frågat. Svaret är ja, självklart! I sommar kör vi för sjätte året succén "Sommarkvällar på Kronhusgården", Gbg. PREMIÄR och min första konsertkväll på denna underbara plats är Lördag 2 Juli. Sedan följer: Lörd. 9, 16 och 23/7 samt Fre. 29/7.
För bordbokning: info@cafekronhuset.se / 0317110832.
Nu har vi även lagt ut fler av sommarens konserter i "Kalendern" på startsidan. Turnén bär av till bl. a Öland, Blekinge, Oxelösund, Sth, Tjörn, Motala, Varberg, Örebro, Nordkoster, Göteborg.
Vi kompletterar med bokningar allt eftersom. Längtar till att träffa bästa publiken i vårt avlånga land.
Nya singeln "När Emilia skrattar" från senaste albumet "Inåt, uppåt, framåt…" har fått ett helt underbart mottagande. Så många som skrivit så otroligt fint och som på så många olika sätt har en Emilia i sitt liv. Stort tack för denna varma respons, det betyder mycket.
 
Singeln 'Du lät mig kyssa himlen' från nya albumet "Inåt, uppåt, framåt…" spelas på bra i radio och på spellistor vilket gör oss mycket glada.
Nu håller vi på för fullt med att planera och boka vårens och sommarens konserter. Det kommer såväl att bli några festivaler som andra bekanta men även nya spelplatser. Vi adderar nu några av vårens datum i "Kalendern" på startsidan. Fyller på med fler allt eftersom...
 
Efter fantastiskt lyckade release konserter i Karlstad och på Pustervik, Göteborg är det nu full fart med promotion. Jag känner mig oerhört stolt över nya och sjunde albumet "Inåt, uppåt, framåt…". Bland det mest känslomässigt laddade jag någonsin skrivit. Albumet är producerat och inspelat av lysande Petter Eriksson. Den värme och innerlighet han skapat i soundet är starkt beroendeframkallande.
På plattan spelar: Mattias Lagerqvist, Pelle Mellberg, Lennart Hessel, Erik Mattsson, Marcus Berggren, Johan Håkansson, Joakim Fritzner, Christina Carlsson samt undertecknad förstås. Allt artwork står Ken Sandin för och för foto Ines Sebalj.
 
Äntligen! Den 13 November släpper vi mitt sjunde album "Inåt, uppåt, framåt…" och det vill vi fira ordentligt. Du är bjuden på releasefest och konsert på lysande Pustervik, Gbg samma dag och dagen innan den 12 November på The Bull Bar, Karlstad.
På scen finner du mig med 5 mannaband (DSH5) och vi utlovar en rafflande konsert bestående av såväl de nya låtarna som en resa genom de tidigare plattorna, från det mest finstilta till fullt drag.
Plattan är producerad och inspelad av eminenta Petter Eriksson (Lemma, Sofia Eriksson, m fl.)
Foto: Ines Sebalj. Biljetter till Pustervik finns från och med nu på Tickster, se länk: tickster.com/sv/events/yazlbz2r7abnm9d
Biljetter till The Bull Bar, Karlstad köps i dörren, eller ring och boka bord. 054-18 55 50.
Varmt välkommen!
 
Här kommer en liten rapport mitt i sommaren. Nya singeln "Om 100 år" har fått ett underbart mottagande och spelas fint på radio, vilket är mycket glädjande.
Spelningarna under sommarens turné har verkligen varit magiska och välbesökta. Från Öland, Bohuslän, Östergötland, Örebros vackra vidder till fem fantastiska kvällar på Kronhusgården i Göteborg. Gemensamt för alla spelningarna är att denna enorma längtan efter livemusik och att umgås har varit så stor. Alla njuter här och nu och ingen vill gå hem. Måste varit personligt rekord i extranummer.
Nästa konserter på tur är Billdal på Systrarna Werners på fredag 6 Juli, sedan vackra Ydregården, Ydre på Lördan 7 Juli. Sedan ett återbesök till lysande Galejen på Nordkoster den 14 Augusti. Kolingen, Stockholm 2/9. Folkets Hus, Nynäshamn 3/9 Samt Brännö Värdshus, Göteborg 18/9.
Översikt gällande datum gå in på "kalender »".
 
Inför ett i höst kommande och sjunde album har vi nu släppt singeln "Om 100 År". En sång om hopp, värme och mod. På den vackraste plats du kan tänka dig. Producerad och inspelad av Petter Eriksson (Lemma, Sofia Karlsson, Hellström etc. )
Lyssna på 'Om 100 År' Spotify »
Även fler konsertdatum i Kalendern inför sommarens turné.
 
I sommar firar vi ett rungande 5 års jubileum för "Sommarkvällar på Kronhusgården". De tidigare åren har ju varit helt fantastiska och kvällarna fullbokade. Lördag 3 Juli har jag premiär och sedan följer; 10,17,24 och 31 Juli. Ser verkligen fram emot att spela och träffa världens bästa publik igen i denna underbara miljö i Göteborgs äldsta kvarter.
Då vi det är begränsat med platser enligt rådande restriktioner boka gärna bord i god tid innan! För endast 345 kr får du huvudrätt, en dryck samt kaffe och entré!
Vi ses:-) Mats - För bordbokning: info@cafekronhuset.se  0317110832
 
Jag har som så många andra fått flytta fram flera konsertdatum igen men är ändå förhoppningsfull gällande våren. Försöker hålla fanan högt men något som står helt klart är att man måste få spela musik. Nästa torsdag 25 Mars kl. 19 kör jag en ny omgång av "I Westlings Kök". Kommer att bjuda på en blandad kompott låtar varav några jag inte spelar så ofta. Kommer även lyfta ämnet längtan, något de flesta av oss verkligen kan referera till.
Vi "ses" på: facebook.com/mats.westling.1
Frivillig men mycket uppskattad entré! Swish: 123 173 82 36
 
Torsdag 11 Februari kl. 19.00 är du via FB varmt välkommen hem till mitt kök i Haga, Gbg. I all enkelhet bjuder jag på låtar från mina plattor samt något nyskrivet. Dessutom denna gång under temat "Sommarminnen". Jag kommer att berätta några historier såväl ur musikens värd som den mer privata. Vi "ses" på: facebook.com/mats.westling.1/
 
Har till min stora glädje fått så många underbara reaktioner på boken "Mitt hjärtas röst". En av dem fick jag nyligen. En kvinna berättar att hon fick boken som julklapp av en väninna och blev helt tagen. Att den öppnade upp en en del av hennes inre som hon trodde gått förlorat. Det känns stort att kunna bidra, om än i det lilla, till läkning och lycka. Att lägga lock på sin inre person av ren självbevarelsedrift är vanligt och så sorgligt. Boken finns på bl a Adlibris, Bokus, Akademibokhandeln etc.
 
Känner att man bara måste ha något att se fram emot! Då mitt yrke är musik och samtliga kommande, vanliga konserter är inställda eller framflyttade till en oviss tid har jag bestämt följande. Torsdagen den 17/12 kl. 19. blir det ytterligare en streamad konsert på min FB sida: facebook.com/mats.westling.1/
Jag kommer att bjuda på en musikalisk resa genom mina plattor samt några sköna jullåtar.
Så tänd granen och mängder av stearinljus! Välkomna, bästa publiken!
Entré emottages tacksamt. Swish: 123 173 82 36
 
Då var det äntligen dags att delge omvärlden. Den 2 December är det officiell release i handeln och på nätet för min debutbok "Mitt hjärtas röst" på förlaget Vivenda. Dikter och reflektioner från mitt allra mest privata. Om att tappa bort sig själv på livets väg, för att senare hitta hem och förbehållslöst möta och välkomna sitt sanna jag. Inåt, uppåt, framåt mot ljus, hopp och mod.
Du kan även beställa boken från och med nu, via Merlin Music och få den signerad av mig.
Beställ här » Även med en hälsning till någon eller till dig själv. Kanske som present eller Julklapp.
 
Nu ligger äntligen nya singeln "Moder Sol" på Spotify m. fl. Texten handlar om att för första gången släppa in någon till 100%. Att helt naket exponera sina innersta rum. "Känns som om jag går på lina, högt över tak mot Moder Sol - Det här är min värld..". Producent: Petter Eriksson/Hans Asteberg. Inspelad med undertecknad samt Mattias Lagerqvist, Erik Mattson, Marcus Berggren, Pelle Mellberg och Lennart Hessel. Ett stort rungande tack för alla varma inlägg och hurrarop i samband med Fredagens streaming konsert & releasefest. Blir såväl varm som glad! Närmast väntar en konsert i samband med fina Gällersta Visfestival, Örebro 24 Oktober.
 
Nu går vi in i hösten och vi har lagt ut några nya spelningar i kalendern bl.a. Brännö Värdshus 26/9, Prel. Gällersta Visfestival, Örebro 24/10.
Dessutom kommer jag att släppa en ny singel kallad 'Moder Sol' från ett kommande sjunde album och fira detta genom en streamad konsert från mitt vardagsrum i Haga, Göteborg fredag 2 Oktober kl. 19.00.
Denna "hemmakonsert" sänd från min sida på Facebook facebook.com/mats.westling.1 vill jag även rikta till alla er som jag inte kunde spela för i vår/sommar på grund av restriktioner i antal gäster, reseavrådan/förbud samt i många fall karantän.
 
Ja det blev en lite annorlunda spelsommar då kreativiteten, fantasin och medkänslan blev ledorden.
En del konserter försvann men för övrigt blev det underbara kvällar för bästa publiken. Fem enligt restriktionerna slutsålda konsertkvällar på Kronhusgården i Göteborg. Det blev fjärde sommaren med detta lysande arrangemang.
Fina Konserter & storytelling turer ombord MS Soten, Smögen. Blev t.o.m .två festivaler i sommar, den ena 'Visor Vid Vattnet' i Oxelösund genomförde jag tillsammans med Lennart Hessel och Mattias Lagerqvist samt alla andra artister fyra gånger á 50 personer samt en omgång för sponsorerna. Lysande genomfört av arrangören Torbjörn Dahlström & Co. Även festivalen 'Fritt Spelrum' i Sölvesborg blev av men där valde de att streama på ett förtjänstfullt sätt.
 
Sista helgen i Augusti avrundades sommaren med ett par konserter som skulle varit i våras. En tur till Engelen, Sthlm och en härlig intimkonsert för att sedan styra kosan till Folkets Hus, Nynäshamn.
Detta blev en av de skönaste konserterna i år, suverän publik och arrangör.
 
Ja, det har ju varit och är en väldigt speciell tid som kantats av inställda konserter för de flesta. Man har fått använda sin fantasi och kreativitet. Vi gjorde tre streaming konserter vilka blev väldigt lyckade och jag märkte att jag fick kontakt med många jag normalt inte brukar nå, det var jättekul och inspirerande. Gjorde även några spelningar utanför äldreboenden i Göteborg i regi av Kulturen i Göteborg vilka blev både varma och mycket speciella.
Nu har jag dock gjort några vanliga konserter, bl. a en superfin konsert på Ydregården i Östergötland förra helgen, även på Kulturhuset Vingen i Göteborg. Magiskt att möta min fina publik igen.
Nu lägger vi ut sommarens spelningar med start i Motala 24/6, en årligt återkommande spelning. Sedan blir det premiär den 3 Juli för den fjärde omgången/året av Sommarkvällar på Kronhusgården i Göteborg, totalt 5 kvällar. Detta har blivit en helt underbar tradition på denna vackra plats i stans äldsta kvarter.
Kommer även att fortsätta mina konsert och berättarkvällar ombord M/S Soten i Smögen vilka blev helt kanon och välbesökta förra sommaren, där startar jag 16 Juli och sedan ytterligare 5 tillfällen. Nytt för i år är att jag även gör en liknande underhållning i Fjällbacka under 3 kvällar ombord M/S Ran med start 15 Juli. Se alla datum samt fler konserter, bl a festivaler i Oxelösund och Blekinge under Kalender » på startsidan. Jag önskar dig en så skön sommar du kan...
 
I en kombination av att man blir så spelsugen att man vibrerar i konserternas öken och denna längtan efter min underbara publik, kör jag ytterligare en livestream nu på Lördag 16 Maj, kl.: 20.00. På stamcaféet i Haga där Perfekt skrevs och där videon spelades in kommer jag såväl framföra hela Café Jacob plattan som en massa andra låtar. Dessutom kommer en hemlig gäst på besök, en riktig Göteborgsprofil. Direkt från stamfiket till dig i tv soffan, balkongen e dyl. Obs! ingen publik på plats. Varmt välkommen!
Media: Peter Isacsson. Frivillig "entré" Swish: 123 173 82 36 PG: 5369-3875 Konserten sänds på min huvudsida: facebook.com/mats.westling.1
 
På grund av en fortsatt öken av inställda konserter dröjer det ju tyvärr innan jag kan komma till dig och din stad. Reaktionerna efter förra livestream konserten på Facebook var dock så fantastiska och hejaropen så många att vi kör med glädje igen. Nu på fredag 17 april kl 19.00 från min huvudsida: facebook.com/mats.westling.1
Ett stort knippe av låtar ur repertoaren, tankar och funderingar och så världens bästa publik på det, kan inte bli bättre! Vi "ses" på Fredag! Saknar dig och er.
Frivillig "entré" Swich: 123 173 82 36 - Från och med nu.. Tack!!
 
Nu, idag, i denna stund ligger nya singeln "Höjdrädd" ute på Spotify etc. En sång om att övervinna dålig självkänsla och se sig själv på oanade höjder. Att tro, revoltera och vägra vara höjdrädd! ❤
open.spotify.com/track/2UEesGkUCdxWpcAzAXCN1Z?si=C2dZwnkzS-2b19zWePyB7A
 
Den 18 Mars släpper Mats Westling en ny singel/video och detta vill vi fira med en rafflande Kick Off Turné 2020. Han kommer att besöka 6 städer med start på Nefertiti, Göteborg 18/3. Under konserterna bli publiken såväl bjuden på det nya materialet som en kavalkad av låtar från Mats 6 tidigare album. 18 Mars och 1 April med 5-mannaband (DSH5), övriga konserter med delar av bandet eller själv med gitarren. Vi garanterar en kväll med det fullaste ös samt det finaste finstämda och välkomnar er varmt! Världens bästa publik...
 
Förutom mina konserter framöver på bl. a på Malmön, Folkets hus 2 November och Cafe Kronhuset, Göteborg 9 november kommer det även bli Julkonserter. Med start 29 Nov och sedan 30/11, 6/12, 7/12, 13/12 samt 14/12 utträder jag i föreställningen "Alex Magiska Jul" på Riverside i Uddevalla. Att dessutom få spela tillsammans med lysande pianisten Göran Åhlfeldt igen är riktigt kul. Vi ses!
Bokar gör du här: www.alexgastronomi.se
 
Vilken fantastisk spelsommar det varit, fullbokat vid samtliga 5 tillfällen på Kronhusgården, Göteborg. Helt underbara kvällar.
När jag för tredje gången besökte fina Holmön Visfestival, Umeå fick jag och publiken återigen besök av tre underbara damer som under Perfekt, demonstrerade "Precis som du när du står naken framför mig.." genom att dansa av sig klänningarna.
Konsert och Storytelling kvällarna ombord MS Soten i Smögen blev en omedelbar succé, vilket gläder mig och oss mycket. De tre kvällarna blev till fyra och nästa sommar 2020 kommer vi utöka med ytterligare turer då folk redan börjat boka in sig.
Nu håller jag på att skriva på ny musik för fullt inför kommande skivinspelning och nya upptåg, har även lagt in några fler speldatum i höst.
 
Det har varit full fart under våren med bl a konsert på Pustervik, Gbg med Örebrobandet DSH5, även Stockholm, Jönköping och Skara etc.
Håller just nu även på att skriva nytt material inför framtida inspelningar, det skall bli riktigt kul. Nu lägger vi ut alla sommarens konserter som går under namnet "Sol i hjärtat"-turnén. Jag kommer bl a till Umeå, Örebro, Koster, Åstol etc. Dessutom kör jag för tredje året sommarkonserter på fina Kronhusgården i Göteborg. Premiär 5 Juli, sedan 13,20,26 även 3 Augusti.
 
2019 startade skönt med bl a fina spelningar i bl. a Ulricehamn och på Kulturhuset Vingen, Torslanda.
Fick dessutom äran att skriva en låt för organisationen FIKK som arbetar med sökande efter försvunna personer. Låten heter "If you come home" och kommer användas i upplysnings och reklamsammanhang.
Just nu är det full fart med bokningar av vår och sommar, nästa spelningar på tur är Örebro, Stå 22/3, Göteborg, Pustervik 30/3. För fler speldatum gå in på Kalender!
 
Höstens spelningar har varit riktigt kul och välbesökta, Stockholm 3 Nov blev magisk!Även kvällen I Sarpsborg, Glenghuset tillsammans med Sanne Kvitnes & Bjorn Halstensens Orkester, Kronhuset Gbg Folkets Hus, Vänersborg, Skara etc. Jag har helt enkelt världens bästa publik, ni skänker stor inspiration.
Nu är det Juletider och efter ett par konserter väntar en paus då jag tänker vila och skriva nytt, något jag verkligen ser fram emot.
 
Det är verkligen full fart under sommarens turné som bl. a gått till flera underbara festivaler och konserter i Vänersborg, Malungsfors, Allsång i Lysekil, Lasse i Parken, Sth. Rökeriet på Åstol, Nordkoster, Kronhusgården, Gbg etc. Helt fantastiska kvällar och så många goa människor man träffar, tack för det.
Närmast väntar på Torsdag 26/7 Pelles Rökeri, Grundsund, avslutning på Juli´s "Sommarkvällar på Kronhusgården" på Fredag 27/7 samt på Lördag 28/8 Visor Vid Vattnet I Oxelösund där jag delar scen med bl a Thomas DiLeva, skall bli kanonkul. Även fram över ett återbesök till Rökeriet på Åstol 4/8 samt Kulturkalaset, Gbg.
 
Nyligen släpptes en rykande färsk singel från senaste albumet "Maneter och Poesi.." låten heter "Chinatown". Den spelas bra på radio i Sverige så även i delar av Finland, vilket är riktigt kul.
Vi har nu lagt ut fler spelningar på Kalender» och kommer även inom kort att komplettera med sommarens turné. Då kommer resan gå till bl a festivalen "Visor Vid Havet", Oxelösund 28/7 Allsången i Lysekil 4/7, Dalarna, Stockholm, Skåne etc.
 
Den 10 November släpps Mats nya och sjätte album "Maneter och Poesi.." till butiker och digitalt. I samband med detta åker han på en Live Release Turné med start på Nalen, Sth 27/10, övriga städer: Nynäshamn, Göteborg, Trollhättan, Lysekil, Jönköping, Uddevalla, Örebro och Karlstad. Gå in på Kalender för datum och spelställe.
 
Det blev en helt fantastisk spelsommar med bl. a lördagar på fina Kronhusgården, Göteborg. Knökat med folk och en superskön stämning innebär, vad vi tror en repris nästa sommar. Reste även till Öland och spelade på vackra Prästgården, Mörbylånga, Kalmar, för sjunde året i rad på Nordkoster, Strömstad, Ydregården I Östergötland, Pelles Rökeri Grundsund etc. etc.
Singeln "Ömtåligt gods" har rullat på fint på radio både i Sverige och i Finland, vilket är mycket glädjande.
Mina spelningar under Kulturkalaset, Göteborg och Live at heart Örebro blev också underbara, att få gå upp på scen i Nicolaikyrkan och möta dennas ljuvliga publik var en ynnest, kommer tillbaka till Örebro i vinter för en konsert på Gällersta Forngård.
 
Nu laddar vi för ytterligare en singel som kommer att släppas den 25 September, låten heter "Sååå mycket mer.." och handlar om ett uppvaknande, att helt plötsligt inse att man inte behöver vara som alla andra, att det inte finns ett facit för hur man skall leva sitt liv.
Dessutom är förberedelserna i full gång inför inspelandet och färdigställandet av ett nytt album som kommer att släppas i början av November i full gång. Detta kommer att följas av en turné.
 
Nu har vi varit och spelat in etapp 1 i fina Studio Epidemin, Göteborg vilket kändes kanonbra:-) Så jäkla gott sound och sväng med Ken Sandin på bas, Abbe Abrahamsson på trummor och Henrik Pilen Pilqvist på vackra gitarrer.
Första singeln kommer att släppas 19 Maj och heter "Ömtåligt gods". Texten är en hyllning till alla modiga människor som vågar visa sig känsliga och sårbara, som vågar resa med själarnas ark. Efter sommaren kommer ytterligare en singel, sedan gör vi klart albumet som släpps i Oktober, skall bli superkul.
Vi har även lagt ut en del av sommarens spelningar, skall bli toppen att åka runt i vårt vackra land och träffa goa människor - se Kalender.
 
2017 startade i raketfart och spelningarna så här långt har varit toppen, superpublik i såväl Karlstad som Gbg och Jönköping. Nu på Fredag 3 mars spelar jag i Uddevalla på Folkets Hus och sedan väntar Lysekil, Sthlm m.m.
Inom kort går vi in i studion för att påbörja inspelningen av nya plattan, är verkligen sugen på att köra igång. Det kommer att släppas en första singel i början av maj, vi kommer snart med mer info...
 
Ja tiden flyger fram och Julen närmar sig med en rasande fart, vi uppträder för fullt med Krogshowen, Magic in the 60´sValand, Gbg fram till 17/12.
En berättelse om det fiktiva bandet The Moonrocks och deras resa genom 60 talet, innehåller även av mig nyskrivna låtar i tidstypisk tappning.
 
Spelningen i Trollhättan, Albert för någon vecka sedan blev riktigt skön med bästa publiken, så även på bl.a. Sockerbruket Arena, Gbg.
Nu bokas det framåt och det blir äntligen dags att komma tillbaka och spela i fina Karlstad, närmare bestämt 27 Januari på Bull Bar, vilken skall vara en toppenklubb. Kommer även att spela i Uddevalla 3 Mars, på Folkets Hus, Vardagsrummet, det ser jag verkligen fram emot.
Återkommer gällande fler spelningar, skivinspelning 2017 och mycket mer...
 
Vilken suverän spelsommar det varit och är, underbar publik och finfina arrangörer från norr till söder! Något jag verkligen uppskattar är dessutom att få träffa sköna kollegor på festivaler etc, att få en stund över och snacka liv och bransch.
Nu väntar spelning under Kulturkalaset, Gbg och sedan spelningar i bl a Lysekil, Sarpsborg NO, Trollhättan, Alingsås etc, se fler platser under Kalender.
 
Ja, nu är sommaren här och man ser verkligen fram emot att kuska runt på sköna gigs och träffa goa människor :-)
Nästa spelning är med bandet under arrangemanget "Smaka på Stockholm" i Kungsträdgården på Söndag 5 Juni, skall bli superkul.
Senare kommer jag även köra på bl a Liseberg, Taubescenen 5 Juli, Nordkoster, Motala, Örebro, Landskrona, Rönnäng, Jönköping etc. Se vad som är bokat så här långt under "Kalender". Önskar dig en skön sommar...
 
Miniturnén med mig och bandet, som består av Ken Sandin på bas, Abbe Abrahamsson på trummor var en superhärlig upplevelse, många sköna i publiken och goa arrangörer, blir inte mycket bättre. Dessutom gästade mycket förtjänstfullt Peter Nicolaisen på gitarr på Södra Teatern och grymma Henrik 'Pilen' Pilquist på gitarr på Pustervik, Gbg. Som om inte det var nog hoppade albumaktuella Hans 'Ludde' Ludvigsson upp och körde ett par låtar oxå, kanon.
Singeln som du nu säkert vet heter "Det blir knas" rullar glädjande nog på många radiostationer runt om i vårt land och videon, duktiga Ines Sebalj filmade och regiserade har blivit mycket uppskattad. Se den gärna på framsidan eller media, även på bl a Spotify.
Nu är planeringen och bokandet i full gång inför sommaren, något jag verkligen ser fram emot, lägger ut fler datum inom kort.
 
Oj vilket drag det varit under 2015 med spelningar kors och tvärs och detta inför världens bästa publik dessutom!
Senaste tiden har jag skrivit mycket och har även hunnit med att spela in en ny singel som kommer att släppas i slutet av Feb -16. Låten är producerad av suveräna Håkan Glänte men vi avslöjar inte titeln än :-) Dessutom kommer det att släppas en video och vi kommer att fira det hela med konsert och releasefest. Den första på Södra Teatern, Stockholm 25 februari; Folket Hus, Nynäshamn, 26 Februari och sedan på Pustervik, Göteborg 5 Mars. Skall bli kanonkul, varmt välkommen...
 
Ja då sitter man och summererar en fantastisk spelsommar, som började med Festival på Åland i Kumlinge! Vilken underbar plats!
Sedan fortsatte resan runt om i vårt vackra avlånga bland bland festivaler, spelplatser och supersköna människor, tack! Hoppas vi ses snart igen.
Nu ser vi fram emot en riktigt kul och intressant spelhöst där det äntligen blir dags att besöka bl a Örebro, Eskilstuna, Köpenhamn, Nynäshamn, Marstrand samt återkomma till favoriter som Albert i Trollhättan, Café August i Karlstad (där jag för övrigt kör med grymma Rolf Carlsson under temat "In på livet..") och självklart ett par spelningar i Göteborg.
Gå gärna in och se alla datum, bokade än så länge, under "Kalender" i menyn.
 
Förra veckan släpptes en radiomix av låten MMM WOW, en duett med mig och Cecilia Vennersten. Det är en sång om att våga släppa allt och lyssna inåt och utåt, och komma tillbaka starkare än någonsin, en känsla av sommar. Låten har redan börjat spelas på radio vilket är mycket glädjande.
Nu har vi även lagt ut de flesta speldatum under sommarens turné och framåt, hoppas vi ses då!
 
Äntligen börjar det närma sig vår och i år är det dessutom 10 år sedan första plattan på Svenska släpptes. För att fira detta kommer vi att dels ha en ordentlig Jubileums spelning med band och gäster på Götahof i Göteborg den 28 Mars, men även en Jubileums turné som sträcker sig över stora delar av Sverige och Norden.
Vi kommer löpande att lägga ut bokningar under "Kalendarium", klart än så länge är Nordkoster, Eskilstuna, Örebro, Åland, Göteborg, Jönköping, Östergötland, Tjörn etc. Mer info kommer inom kort..
 
Ja, då börjar vi närmas oss Jul, det har varit ett kanonhöst med många sköna spelningar runt om i Sverige och Norge! Arbetet och turnén med senaste plattan "Fågelvägen" har varit enormt givande och inspirerande. Under året så har även skivan "Kosterland" släppts och finns att köpa på diverse ställen. Skivan är en hyllning till Koster samt att alla intäkter går till Sjöräddningen, känns toppen. På plattan, förutom mig själv finns bl a Plura, Petter, Totta, Emrik m fl.
Just nu håller vi på för fullt att planera inför 2015, såväl spelningar, festivaler, som ett rykande färskt projekt som jag skall skriva mer om senare
 
Vilken fantastisk spelsommar 2014, tack till alla goa människor, min underbara publik som under en blå himmel och het sol gjort mina spelningar mycket minnesvärda. Är ödmjuk och tacksam över det faktum att att jag för göra det jag älskar mest, och får träffa så många suveräna människor.
 
Inom kort släpps nya singeln "Stort att vara 2" från senaste albumet "Fågelvägen", även video.
 
Ser fram emot höstens äventyr med spelningar i bl a Fredrikstad, NO 19/9, Stockholm, Kolingen 25/9 Trollhättan, Albert Hotell Kök Hotell & Konferens 3/10 alberthotell.com/ Alingsås, MX Rockbar 25/10 Karlstad, Café August, 31/10 cafeaugust.se/program.html
Fler datum kommer senare...
 
Våren är här och snart är sommarens spelningar bokade och klara, några nya datum finns redan inlagda under Kalender, mer kommer inom kort, bl a flera i Norge.
Nu har låten "Jag samlar på leenden" börjat spelas på radio runt om i Sverige, vilket är superkul, och i Finland plockade radion upp "Stort att vara 2" som fick en rivstart!
 
Turnén runt om i Sverige, Norge i samband med släppet av nya skivan Fågelvägen har varit helt fantastisk, vilken publik och arrangörer, tack! Hoppas verkligen att vi ses snart igen!
Vill också passa på att tacka för allt det underbart fina som skrivs om låtarna och texterna, det inspirerar mycket. Nu är planeringen i full gång inför sommarens spelningar och fortsatt promotion av nya plattan, gå gärna in på Facebook och följ med där också.
 
Singeln "En på millionen" spelas nu på radio runt om i Sverige och har även börjat spelas i Finland, vilket är jättekul! Fredag 7 Februari kör vi genrep sedan blir det turné med start på releasedagen 14 02 14. Följ gärna oss både här och på Facebook etc, intervjuer i radio och press etc.
 
Release av nya albumet Fågelvägen, 14.02.14. I samband med releasen av skivan drar Mats ut på turné. Med sig på scen har han Dan Helgesen och Henrik Pilquist.
• 14 Februari, Stockholm, Kolingen
• 15 Februari, Karlstad, Café August
• 20 Februari, Göteborg, Pustervik
• 21 Februari, Trollhättan, Albert Kök Hotell & Konferens
• 28 Februari, Jönköping, Lingon Kök & Bar
• 7 Mars, Norrköping, Dynamo, Kulturkammaren
• 14 Mars, Sarpsborg, NO, Prestegården
• 15 Mars, Kalmar, Söderport
 
Arbetet med nya plattan är i full gång och det känns kanonkul! Bakom spakarna sitter Hasse Asteberg som varit med och producerat två tidigare plattor, vi får även annan skön assistans i Studio Epidemin där bl a artister Daniel Lemma och Sofia Karlsson spelat in tidigare. Skivan kommer att släppas i Februari -14 och i samband med det kommer vi att hålla releasefester/spelningar i flera städer, återkommer med datum och platser.
 
Sommarens turné - 13 har varit helt fantastiskt kul, under blå himmel har resan gått från Simrishamn i söder till Umeå och Visfestivalen Holmön i norr, över 30 spelningar. Möten med underbar publik och goa kollegor har gjort resan till en av de absolut bästa, det var premiär för Mats på såväl Stockholm Visfestival som Fänneslunda Festivalen och dessutom fick han chansen att prova på som Gast i Kändisgasten på Liseberg.
Nu i September börjar vi med inspelningarna av vad som skall bli Mats femte album på Svenska, det är spännande och vi är mycket laddade. Gå gärna in på Facebook, Twitter, Instagram för löpande info.
Den 8 September kommer Mats att spela på Södra Teatern i Stockholm, "En kväll i Cornelis anda", han kommer att spela sin egen musik samt någon Cornelis pärla, övriga speldatum som än så länge är satta hittar du under Kalender.
 
Den 21 Maj spelar Mats på en stödgala för Missing People Sweden på Rest. Trädgårn i Göteborg, på scen finns även ett pärlband av andra artister som t e x Uno Svenningsson, Andra Generationen, Jessica Andersson, Medina etc. Alla artister jobbar helt ideelt. I samband med detta så har även Missing People Swedens officiella låt, "Let us bring hope" skrivits av Matcho Collective, som tidigare jobbat med artister som Pink, Justin Timberlake etc. och Mats. Låten ligger helt utanför deras och Mats vanliga produktion och alla försäljningsintäkter från en specifik nedladdningslänk samt fysiska singlar tillfaller Missing People.
Mer info gällande releasen kommer senare.
 
Nu har Mats Westlings sommarturne börjat ta form, några platser som är klara: Öland,Onsala, Ulricehamn, Umeå, Sth, Göteborg, Koster, Resö och Tjörn. Vi kommer att lägga ut en mer utförlig plan inom kort", gå gärna in på "Kalender" på startsidan för fler datum och platser.
 
Nu bokas det på för fullt med spelningar på det nya året, näst på tur är Jönköping, Vänersborg, Halmstad m fl gå gärna in på Kalender. Lördagen den 2 Februari kl 20.00 sänder P4 Live, Riksradion, konserten från Liseberg i våras, 2012 blev ett kanonroligt spelår med en mängd nya spelplatser runt om i Sverige, även ett givande samarbete med Idde Schultz, Sulo och Rädda Barnen där en av höjdpunkterna var konserten i Allhelgonakyrkan, Sth.
 
Den 3 Oktober på Södra Teatern i Stockholm är det turnéstart för mig själv med Sulo Karlsson & Idde Schultz, samt gäster, i samarbete med Rädda Barnen. Dessutom skivrelease! Hoppas vi ses!!
 
Nu är det full fart med sommarens alla spelningar, VisFestivalen i Västervik blev magisk, och när 1600 personen i publiken sjöng för full hals i såväl Perfekt som Hagalåtar var lyckan fullständig! Vilket arrangemang, vilken publik!! Samma vecka var det även spelningar på Ekenäs Slott och på Fårö. Nu forsätter vi vår turné i sommarSverige, gå gärna in under "Kalender" för datum, hoppas vi ses snart!
 
Spelningen som Mats och bandet gjorde på Liseberg 18 Maj -12 blev fantastisk
och spelades in av P4 Live, den kommer att sändas i Augusti.
Nu börjar sommarens spelschema ta form och han kommer glädjande nog att stå
på samma scener som såväl Timbuktu, Louice Hoffsten som Eldkvarn!
Även spelningen under Allsång i Gränna hamn, 24 Juni kommer att spelas in av P4.
 
Den 15 Mars var det filmpremiär på Restaurang Incontro i Göteborg, vi firade nya videon
till låten "Den vännen är jag" med mingel och spelning
 
Nu är det klart att Mats skall spela på Liseberg, Taubescenen 18 Maj -12, samt även
Visfestivalen i Västervik i Juli, vilket är kanonkul! Fler spelningar hittar du under "kalender".
Den 15 Mars är det premiär för videon till låten Den vännen är jag, från senaste plattan,
stor premiärfest på Incontro i Göteborg.
 
Nu har nya singeln "Du är okey" adderats av flera radiostationer vilket är jättekul!
Vi fortsätter med promotion runt om i Sverige.
 
Sedan releasen av nya plattan har det varit full fart med promotion och den 18 November är det P4 Väst, Cappuchino, kl: 0915, samt P4 Kronobergs, Afterwork. I båda programmen blir det både intervju samt några låtar live. Samma dag är det även skivsignering och gig i butiken Skivan och Boken i Växjö kl. 18.00. Välkommen!!
Låten "Himlar och Planeter" ligger sedan två veckor på Vegalistan Radio Yle Finland vilket är riktigt roligt.
 
Den 13 December kommer Mats att sjunga under Räddningsmissionens Julkonsert i Betlehemskyrkan i Göteborg. "En sång för de hemlösa" Kl. 20.00 Julkonserter: 2,3,9,10,16,17 December, Bergabo Hotel och Konferens, Rönnäng.
 
Releasefesten på Nefertiti, Göteborg i går 12 Oktober blev helt fantastisk, ett stort tack till alla som förgyllde kvällen!! Nästa vecka är det Stockholms tur, Onsd, 19/10 Engelen.
Nedan finns länkar till gårdagens intervju i P4 Sjuhärad där de spelar 4 låtar från kommande plattan som skall finnas i butik på Måndag 17 November, även en artikel från GT.
P4 Sjuhärad: http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=56&date=2011-10-12
GT: http://gt.expressen.se/nyheter/1.2589426/en-man-med-en-historia
 
Mats medverkar i TV4:s "Efter Tio" med Malou, måndag 3/10.
Veckans tema är Förbjudna känslor, och måndagens ämne Ilska.
Samma dag släpps "Du är okey", nästa radiosingel från "En doldis dagbok".
 
En "doldis" dagbok innehåller 11 nya låtar samt en extra CD där skådespelaren Johan Gry talat in berättelser ur Mats liv.
Snart skall vi även gå på releasefester! 12 Oktober på Nefertiti i Göteborg och 19 Oktober på
Engelen i Stockholm. Båda festerna startar kl. 18.30 och jag med band börjar spela kl. 20.00
 
Nya albumet En "doldis" dagbok" kommer vara i butik 17 Oktober, innehåller en bonus CD!!
Mer info. inom kort. Första singeln heter "Himlar och planeter".
 
Nu börjar våren och sommarens spelningar fram till Augusti att bli bokade, det kommer att tillkomma datum för spelningar i bl.a. Mollösund, Karlstad och ev. Norrköping. Förhoppningsvis ännu fler platser runt om i vårt avlånga land. Se datum i Kalendern »
Den 10 Maj påbörjar vi inspelningen av en ny platta, vilket skall bli kanonkul, den kommer att släppas efter sommaren, har inte exakt datum än. Skivan kommer att spelas in i In Flames studio i Göteborg och medproducent är Hasse Asterberg (Björn Olsson, Mando Diao, Hellström etc.)
 
Nu har nya singeln Äntligen Fri, från senaste albumet Tack vare dig.. släppts och har adderats av flera radiostationer, vilket är glädjande!! Arbetet med planeringen av vårens och sommarens spelningar är i full gång och en spellista kommer inom kort. Det har även kommit en hel del tips på spelställen från er via Nyhetsbrevet! Tack, det uppskattas!
 
För en tid sedan fick Mats uppdraget att skriva Göteborg Bandylag, GAIS Bandy's egen låt.
Nu är singeln och videon färdiga och har redan visats på Sportnytt, TV 2, 3 November -10.
Låten heter Våran Sång. Se gärna videon under Media».
 
23 Oktober blir det spelning i samband med Music against violence, 5 års jubileum,
Brewhouse Gbg. 24 Oktober, antivåldsmanifestation i Nordstan med Music against violence,
13-16.00. Inom kort, fler datum i Sth, Malmö etc.
Under hösten/vintern kommer Mats att bl a spela på Stationen i Norsesund, där han framträder
tillsammans med Cecilia Vennersten. Datum: 30/10. 26, 27/11. 2, 3, 9 , 16/12.
Du kommer även att ha möjligheten att följa med på skärgårdskryss i Göteborg till tonerna av
Mats musik, 17, 19, 24/11. MS Walona, för biljetter: 0303 - 849 40.
 
Andra singel från "Tack vare dig.." blir "Kapitel Två", editerad i en radioversion.
 
Vi har glädjen att meddela att på midsommardagen, 26 Juni, kommer Mats medverka i TV 4 morgon, där han framför 3 låtar samt får en längre intervju. 08.00 - 11.30.
Dessutom kan vi lägga till Singer songwriter festivalen i Visby till spelningarna i sommar, 3 Juni.
Festivalen kommer att spelas in av P4.
 
Vi har det stora nöjet att meddela att vi inlett ett samarbete med Birgitta på promotionbolaget
Big is Promotion, Stockholm, vilket känns toppen!!
Väntar på besked från flera håll gällande spelningar i sommar, men här kommer några klara:
22 Maj, Hagakonsert, Göteborg; 4 Juni, Långedrag Värdshus; 2,3 Juli, Vis och Bluesfestivalen,
Södertälje; 22 Juli, Varberg, Sociten; 24 Juli, Björkö; 31 Juli, Stationen i Norsesun
(med Cecilia Vennersten); 5 September, Flunsåsparken, Festival.
Spelningar på gång i bl.a. Stockholm, Värmland och Småland. Mer info inom kort.
 
P4 live spelade in konserten under releasefesten i Göteborg och den har än så länge
sänts i SR Sjuhärad och SR Väst, längre fram även i Riksradion.
 
Nu kan vi äntligen presentera videon till singeln "Mellan tvivel och hopp" från nya plattan "Tack vare dig..". Den är inspelad under releasefesten i Göteborg 26 Februari. Snart kommer info. om sommarens spelningar runt om i Sverige. Länk till videon» Mellan tvivel och hopp (5 april 10)
 
Denna vecka ligger nya albumet "Tack vare dig.." på plats 50 på Sverigetopplistan, flest sålda album i Sverige. Under våren och sommar kommer han att vara på ständig turné och försöka att besöka så många delar av Sverige som möjligt. Nu följer promotionturné.
Releasefesterna i Göteborg, Trädgår'n och Stockholm, Nalen var underbara. Mycket folk och en superskön stämning!! Tack vare er.. (6 mars 10)
 
Nu finns äntligen nya albumet "Tack vare dig.." ute i butikerna. Releasefesten i Göteborg,
Trädgår'n blev en succé, mycket folk och fullt ös. P4 Live spelade in och nya videon gjordes.
4 Mars är det dags för releasefest på Nalen, Stockholm. Nya singeln "Mellan tvivel och hopp"
spelas redan flitigt i radio i både Sverige och i Finland. Albumet är producerat av Björn Olsson
(Håkan Hellström, Mando Diao etc.) Nu följer promotion samt så många spelningar som det
går. Tack vare dig.. (26 feb 10)
 
Nu släpper vi stolt första singeln från det kommande albumet!! Låten heter "Mellan tvivel och hopp" och är som resten av plattan producerad av Björn Olsson. Snart kommer info gällande Releasfester, spelningar och promotion.
 
 
. . .

» Arkiv (äldre inlägg) »
 


ronhusgården 2022

Mats Westling

Mats Westling 2022

Release Pustervik

Mats Westling 2021

Kronhusgården 2021

singel 'Om 100 År'

Kronhusgården 2021

I Westlings Köe, del 2

Mats Westling, Haga

Streamad Julkonsert

Bok - Mitt hjärtas röst 2020

singel Moder Sol 2020

Kronhusgården 2020

Oxelösund 2020

Fritt Spelrum 2020

Sommarspelningar 2020

Mats Westling home concert 3

Mats Westling home concert 2

Mats Westling singel Höjdrädd

KickOff 2020

Julshow 2019

Sommar 2019

Sommar 2019

Pustervik 2019

Mats Westling 2019

Mats Westling God jul

Mats Westling, Glenghuset Norge

Allsång, Lysekil

live 2018

Mats Westling på dalahästMars Westling Chinatown

Maneter och Poesi, CD 2017

Strömstad Spa 2017

Kronhusgården, Göteborg 2017

Studio Epidemin, Göteborg april 2017

Mats Westling, Stockholm

Magic of the 60s, Valand

Sockerbruket Arena 2016

Liseberg 2016

Mats Westling Band 2016

Mats Westling & Band Sthlm 2016

Mats Westling - Det blir knas

Mats Westling & Band 2016

Mats Westling 10th anniversary 2015

Mats Westling 10th anniversary tour 2015

Mats Westling @ MX Rockbar 2014

Sommaren 2014


Fågelvägen, live

Fågelvägen, 2014

Fågelvägen, release Sthlm

Mats Westling i P4 Göteborg

Mats Westling - Fågelvägen (2014)

Mats @ Studio Epedemin
Mats @ Studio Epedemin

Mats @ Fänneslunda Festivalen

Mats @ Missing People Sweden

Mats @ Taubescenen, Liseberg

Mats, Idde & Sulo

Mats Westling @ Visfestivalen Västervik

Mats Westling @ Taubescenen, Liseberg 2012

Mats Westling - Den vännen är jag - video.

En doldis dagbok

Du är  ok

Himlar och planeter

Äntligen fri

Kapitel Två: radioversion

 

©2017 Merlin Music. All rights reserved. Webdesign SinProd.